Schaatsen

 • - Pechstein zegt af voor eerste editie EK afstanden

  Claudia Pechstein doet begin januari niet mee aan de eerste editie van de EK afstanden. "De titels hebben voor mij geen betekenis in een olympisch jaar. Bovendien staat mijn favoriete afstand (de 5.000 meter) niet op het programma", aldus de Duitse.

  Pechstein gaat deze week op trainingst

 • - Bloemen verontschuldigt zich: heb respect voor Kramer

  Natuurlijk, zijn wereldrecord op de 5.000 meter (6.01,86) in Salt Lake City was fenomenaal. Maar misschien nog wel opvallender was zijn reactie na afloop.

  "Ik denk dat hij beseft dat hij er gewoon afgereden was", gooide Ted-Jan Bloemen kort na zijn race de knuppel in het hoenderhok. Daar

 • - Wennemars: Bloemen, hier heb jij je olympische titel verloren

  Ted-Jan Bloemen reed zondag bij de wereldbekerwedstrijd in Salt Lake City een fenomenaal wereldrecord op de 5.000 meter. Zo indrukwekkend als zijn daden op het ijs waren, zo opvallend was ook zijn optreden na afloop van de race.

  Op niet mis te verstane wijze liet Bloemen blijken dat niet

 • - Recordaantal nationaliteiten bij olympisch schaatsen

  Een recordaantal nationaliteiten heeft een startbewijs veroverd voor het olympisch schaatstoernooi in Pyeongchang. In februari zullen schaatsers uit 28 landen aan de start staan. Het vorige record dateert van 1998, toen tijdens de Winterspelen van Nagano 25 nationaliteiten acte de présence gave

 • - Hersmans tussenbalans: rusten is nu belangrijker dan trainen

  De eerste vier wereldbekerwedstrijden zitten erop. Na een trektocht die van Thialf via Stavanger en Calgary naar Salt Lake City liep, weet de internationale schaatselite hoe de kaarten er (voorlopig) bij liggen. Feit is echter dat pas over twee maanden de echte prijzen worden verdeeld, op het ol

 • - Bloemen vermorzelt herinnering aan Kramers tijd

  Een paar uur na zijn fabelachtige race op de 5.000 meter heeft Ted-Jan Bloemen het wereldrecord van Sven Kramer opnieuw vermorzeld. Dit keer in de hal van de ijsbaan van Salt Lake City. Als eerbetoon aan de wereldrecordhouders hangen daar plexiglazen plaquettes waarop de tijden en de namen van d

 • - Bloemen pakt Kramer wereldrecord op de 5.000 meter af

  Ted-Jan Bloemen heeft op de 5.000 meter in Salt Lake City een nieuw wereldrecord gereden. De Canadese schaatser won de wereldbekerrace in 6.01,86 waarmee hij de oude toptijd (6.03,32) van Sven Kramer uit 2007 dik verbeterde.

  De 31-jarige Bloemen moest in het begin van zijn race nog redel

 • - Joeskov wint weer, persoonlijk record voor Verweij

  Denis Joeskov heeft in Salt Lake City ook de 1.000 meter op zijn naam geschreven. De Russische schaatser, die zaterdag de 1.500 meter won in een wereldrecord, was 0,02 sneller dan Koen Verweij en won in 1.06,92.

  Verweij eindigde als tweede, maar noteerde met 1.06,94 wel een nieuw persoonl

 • - Kodaira toont opnieuw supervorm en pakt wereldrecord op 1.000 meter

  Nao Kodaira heeft haar succesvolle schaatsseizoen bekroond met een wereldrecord op de 1.000 meter. De Japanse schaatsster reed bij de wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City naar 1.12,09. De Russin Natalja Voronina won later op de avond de 3.000 meter.

  Kodaira verbeterde de oude toptijd

 • - Sportmonologen: oud-schaatsster Marianne Timmer

  Danny Nelissen deed als eerste zijn verhaal en daarna waren onder anderen Stefan Groothuis, Jacques Brinkman, Jan Lammers en Arnold Vanderlyde te zien in de Sportmonologen.

  Dit keer is het de beurt aan Marianne Timmer, winnares van drie gouden medailles op de Olympische Spelen.

  "T

 • - Michel Mulder tankt vertrouwen met goede rit in B-groep

  Je zult maar ruim 8.000 kilometer hebben afgelegd voor een rit in de B-groep op het snelste ijs ter wereld. En dan breekt luttele seconden voor de start een veer in de klapschaats.

  Het overkwam voormalig wereld- en regerend olympisch kampioen Michel Mulder vrijdag in Salt Lake City. Zate

 • - Joeskov na wereldrecord: het kan nóg sneller

  Met 1.41,02 dook Denis Joeskov twee honderdsten onder het wereldrecord van Shani Davis uit 2009 op de 1.500 meter. Joeskov had zijn vizier al een paar jaar op de toptijd van de Amerikaan gericht.

  "Twee jaar geleden probeerde ik het record al te breken. De teleurstelling van toen heeft ze

 • - Joeskov rijdt wereldrecord Davis uit de boeken op 1.500 meter

  Denis Joeskov heeft een wereldrecord gereden op de 1.500 meter in Salt Lake City. Met 1.41,02 dook hij twee honderdsten onder de oude mondiale toptijd van Shani Davis uit 2009.

  Koen Verweij werd tweede in een Nederlands record, maar gaf met 1.41,63 wel zes tienden toe op zijn trainingspa

 • - Verbij en Ntab snel, maar Moerasjov verbaast vriend en vijand

  Roeslan Moerasjov heeft dankzij een geweldige volle ronde de wereldbeker over 500 meter gewonnen. De Rus nam het in de derde rit op tegen zijn landgenoot Pavel Koelizjnikov. Die was na 100 meter nog een fractie sneller, maar Moerasjov evenaarde met 24,3 de snelste ronde ooit op de 500 meter.

 • - Kodaira en Takagi bezorgen Japan wereldbekergoud

  Nao Kodaira en Miho Takagi hebben Japan wereldbekerzeges bezorgd in Salt Lake City. Op de 500 meter pakte Kodaira haar vijftiende wereldbekerzege op rij. Takagi behield haar ongeslagen status op de 1.500 meter.

  Kodaira finishte in 36,54 en kwam daarmee achttien honderdsten tekort om het w

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>