Afkoelen na het sporten – Airco

Bij het sporten hoort ook afkoeling!

Wij weten dat de zomer is in aankomst is. Daarom hebben wij eens nagedacht waarover zouden onze sportlezers graag een nieuw artikel willen. Natuurlijk over afkoeling. Wij hebben bedacht aan een airconditining apparaat. Deze is bij ons nog niet echt ingebrugerd zoals die is in zuiderse landen zoals Spanje en Griekenland. Toch hebben wij hieronder een aritkel met allerhande dingen waarmee je rekening moet houden bij het plaatsen van zo’n verkoelingstoestel!

De airco vanbinnen – Koelvermogen

Het is ontzettend belangrijk om rekening te houden met het preciese koelvermogen van zo’n apparaat. Hiervoor moet je eerst kijken naar de ruimte waarin je het apparaat wilt plaatsen. Hoe groter de ruimte hoe meer koelvermogen je natuurlijk zal nodig hebben. Wat logisch klinkt maar toch staat niet iedereen hier bij stil.

De Grote van het apparaat

Het klinkt logisch, maar sommige mensen die een airco plaatsen houden geen rekening met de beschikbare ruimte. Een airco apparaat neemt wat ruimte in beslag. Als je hier geen rekening mee houdt kan je soms thuiskomen met een groter toestel dat je kan plaatsen. Daarom is dit een heel belangrijk puntje in ons artikel over tips en tricks van airconditioning apparaten! Het is niet altijd zo hoe groter het apparaat hoe beter, maar het kan wel wat in prijs schelen als je een groot apparaat neemt met een modest vermogen ipv van een klein apparaat met een heel groot vermogen.

Elektrisch aansluitpunt en afvoer water

Eerst en vooral, is er een plaats voor het stopcontact ? Zoniet probeer hier eerst rekening mee te houden alvorens het plaatsen van een airco apparaat. Want als je na het aanschaffen nog een eletricien moet bellen om alles te regelen verlies je meer geld dan je voorzien had. Als tweede aansluitend maar niet onbelangrijk punt met je rekening houden met de afvoer van condenswater. Als je meer informatie wilt over de werking van een airco raden wij aan om eens deze punten te bekijken op het interessante wikipedia artikel: http://nl.wikipedia.org/wiki/Airconditioning

Buitenkant Airco

Nu zijn we aan gekomen aan het volgende aspect van het plaatsen van een buitenhuis airco. Deze kan overal geplaatst worden zoals op een dak of aan een gevel of zelfs op een balkon. Toch met je er rekening mee houden dat alle onderdelen moeten voorzien zijn van eletriciteit. Daarom is het niet heel verstandig om deze op een plaats te plaatsen waarbij er heel wat water komet te kijken.

Ook vinden wij het verstandig dat je het allemaal zelf niet doet. Hiervoor zijn experts bij jou in de buurt die graag een airco plaatsen. Daarom raden wij aan dat je een offerte van een airco wilt aanvragen deze te doen op een nieuwe service! Klik hier voor airconditioning aanvraag!